ua en ru

"Український дім" відмовив "Батьківщині" у проведенні з’їзду за 2 дні до події

"Український дім" відмовив "Батьківщині" у проведенні з’їзду за 2 дні до події Фото: Український дім (з відкритих джерел)

У "Батьківщині" переконані, що відмова у проведенні з'їзду має політичне підґрунтя

Державне підприємство "Український дім" відмовило партії "Батьківщина" у проведенні з’їзду за два дні до запланованого заходу. Про це йдеться в офіційній заяві політсили.

"Приміщення було заброньовано представниками партії ще тиждень тому, на підтвердження чого "Батьківщина" направила на конгрес-центр гарантійний лист. Це є усталеною процедурою при бронюванні залів для проведення масштабних заходів. З’їзд "Батьківщини" мав відбутися у середу, 15 листопада, о 12.00", - йдеться у заяві.

Як зазначається, безпосередньо в "Українському домі" за участі представників керівництва цього конгрес-холу було проведено щонайменше дві наради з підготовки до заходу.

"Однак у понеділок, незадовго до початку монтажних робіт з оформлення з’їзду партії, керівництво "Українського дому" усно повідомило, що зал заброньовано під інший захід. Його нібито вчасно не внесли в графік, саме тому і виникла накладка. Маючи багаторічний досвід співпраці з усіма конгрес-центрами Києва, "Батьківщина" ставить під сумнів правдивість подібних виправдань", - заявили у "Батьківщині".

Автори заяви переконані, що відмова у проведенні з'їзду має політичне підґрунтя.

"Батьківщина" як найстаріша парламентська політична партія зазнавала репресій та перешкоджань від усіх режимів, тож ми вміємо боротися. З’їзд партії все одно відбудеться в середу в Києві, але в іншому місці", - додали у "Батьківщині".