ua en ru

Український "диверсант" Панов не буде просити Путіна про помилування

Український "диверсант" Панов не буде просити Путіна про помилування Фото: Євген Панов (crimeahrg.org)

Євген Панов сумнівається в тому, що його вдасться обміняти

Засуджений в окупованому Криму український "диверсант" Євген Панов не буде просити президента Росії Володимира Путіна про помилування. Про це він заявив в інтерв'ю DW.

Зазначимо, Панов входить в список українських політв'язнів, який ліг в основу позову України до ЄСПЛ проти Росії. У той же час правозахисники закликають Київ наполегливіше домовлятися з Москвою про обмін. Сам Панов вважає реальним внесення свого прізвища до списку, однак сумнівається, що це призведе до його звільнення.

"Сам факт обміну вважаю майже нереальним. Дуже слабка надія. Їм свої громадяни не потрібні, і так всі бачать. Вони для них не мають ніякої цінності, щоб ними дорожити і повернути їх додому", - зазначив він.

При цьому він підкреслив, що не буде просити помилування у Путіна, хоча саме таку процедуру передбачає законодавство.

Нагадаємо, в липні Панова засудили до 8 років колонії. Захист українця заявив, що подасть апеляцію на вирок. Панов свою провину так і не визнав.

У лютому затриманого разом з Пановим Андрія Захтея засудили до 6,5 років колонії.

Панова затримали в Криму в серпні 2016 року. За версією російського слідства, він зі спільниками в районі Армянська мав зустріти підкріплення з материкової України нібито для подальших диверсій. При затриманні групи в перестрілці загинув представник окупаційної влади і два ймовірних "диверсанта".