ua en ru

"Суд" Криму засудив українського "диверсанта" Захтея до 6,5 років колонії

"Суд" Криму засудив українського "диверсанта" Захтея до 6,5 років колонії Фото: Андрій Захтей (twitter.com/KRYMSOS)

Також "суд" зобов'язав Захтея виплатити близько 105 тисяч гривень штрафу

"Суд" у аннексированном Криму засудив українського "диверсанта" Андрія Захтея до 6 з половиною років колонії. Про це повідомляють "Крим. Реалії".

"Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив фігуранта "справи українських диверсантів" Андрія Захтея до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, підконтрольний Росії "суд" Криму визнав Захтея винним у злочинах за ч. 1 ст. 30 - ч. 2 ст. 281 (підготовка до диверсії), ч. 3 ст. 222 (незаконний обіг зброї або боєприпасів), ст. 324 (придбання та збут офіційних документів і держнагород) і ст. 327 (підробка, виготовлення або збут підроблених документів) Кримінального кодексу Росії.

Нагадаємо, Захтей був затриманий Федеральною службою безпеки РФ у Криму в 2016 році.

За даними української сторони, на початку серпня Захтея разом з Євгеном Пановим викрали, після чого у Криму їх затримали представники окупаційної "влади". Їх звинуватили в нібито співпраці з Головним управлінням розвідки Міноборони України та підготовці диверсій на півострові. Затримані давали свідчення під тортурами, їх утримували в СІЗО більше року.