ua en ru

Українських консулів не пускають на суд у справі політв'язня Гриба, - Клімкін

Українських консулів не пускають на суд у справі політв'язня Гриба, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна/Віталій Носач)

Консулів не пускають на судове засідання в Краснодарі

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що українських консулів не пускають на судове засідання у справі політв'язня Павла Гриба. Про це міністр написав у Twitter.

"Наших консулів не пускають на засідання суду у справі Павла Гриба в Краснодарі. Тотальне беззаконня та свавілля російської псевдосудової системи. Це переходить всі межі - порушення всіх міжнародних норм", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України вкотре звернулося до Російської Федерації надати доступ українським лікарям до політв'язня Гриба. 22 лютого в Росії відбулася зустріч українського консула з Грибом, зустріч відбулася українською мовою.

Відзначимо, що 8 лютого 2018 року МЗС України оголосило, що висловлює протест у зв'язку з черговою відмовою Російської Федерації допустити українських лікарів до незаконно утримуваного в Росії Павла Гриба.

Раніше повідомлялося, що Гриб не отримує необхідної медичної допомоги. В Краснодарі, де утримують Павла, немає професійних медичних фахівців, що спеціалізуються на хворобі, яку має український ув'язнений. Під час останнього судового засідання Грибу продовжили арешт до 4 березня 2018 року.