ua en ru

Українські вузи втратили позиції в топ-800 кращих навчальних закладів світу

Українські вузи втратили позиції в топ-800 кращих навчальних закладів світу Фото: університет ім. Шевченко

Перше місце в рейтингу посів Массачусетський технологічний інститут (США)

Вузи України втратили свої позиції в рейтингу 800 кращих навчальних закладів світу за 2015-2016 роки, опублікованому британською компанією QS World University Rankings.

Так, університет ім. Шевченко увійшов у групу "421-430", Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна - у групу "491-500", Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" потрапив на місце "601-650", Донецький національний університет, Сумський державний університет і Харківський політехнічний інститут - на місце "701+".

Перше місце в рейтингу посів Массачусетський технологічний інститут, друге - Гарвардський університет, на третій позиції - Кембриджський університет.

Компанія QS для складання топ-800 оцінює понад 2 тис. інститутів. Для визначення рейтингу університету комісія QS оцінює якість наукової роботи, працевлаштування випускників та освітні стандарти навчального закладу. Крім того, в розрахунок приймається кількість студентів з інших країн світу, кількісний склад факультетів, а також індекс цитованості наукових робіт.

Нагадаємо, в Україні в 2015 р. на перший курс надійшло на 66,881 тис. студентів менше, ніж у минулому році.