ua en ru

Українські військові льотчики повернулися після операції у Гренландії

Українські військові льотчики повернулися після операції у Гренландії Фото: речник Міноборони Вікторія Кушнір

Авіаторам довелося працювати в екстремальних умовах

Українські військові льотчики повернулися після операції у Гренландії. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"Українські військові льотчики повернулися після виконання завдань у ході спільної українсько-данської операції з перевезення пального на острові Гренландія "Північний сокіл - 2015". За 4 тижні екіпаж військово-транспортного літака Іл-76МД Повітряних сил ЗСУ налітав у важких полярних умовах більше 90 годин, загалом здійснивши близько 40 рейсів з аеробази військово-повітряних сил США "Туле" на данську полярну станцію "Норд", - заявила Кушнір.

При цьому, за її словами, українські авіатори перевезли близько 50 тис. літрів пального, 93 пасажири і 131 тонну вантажу.

"Нашим льотчикам довелося працювати в екстремальних умовах: обмежена видимість, безорієнтирною місцевість, магнітне ухилення, віддаленість запасних аеродромів, швидка зміна метеорологічних умов, а також складне обслуговування авіаційної техніки та відмежоване кількість навігаційних засобів. Незважаючи на це, всі завдання місії екіпаж українського транспортного літака виконав успішно", - розповіла Кушнір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США надали допомогу ЗСУ на суму близько 25 млн дол.