ua en ru

З Албанії повернулися додому всі українські туристи

З Албанії повернулися додому всі українські туристи Фото: аеропорт "Жуляни" (iev.aero)

Літак із українськими туристами вилетів пізно ввечері

Всі українські туристи, які застрягли в аеропорту албанської столиці Тирани через скасування авіарейсів, вже вилетіли. Про це повідомив заступник директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич у своєму Twitter.

"О 22:20 з Тирани до Києва вилетів літак зі всіма українцями, що очікували повернення додому", - написав він.

Зазначимо, 200 українських туристів більше доби не могли вилетіти з Албанії.

За інформацією ТСН.ua, адвокат Тетяна Слимак у відкритому листі до глави МЗС України Павла Клімкіна заявила, що половина із 200 людей - це малолітні діти, вагітні жінки та люди похилого віку.

"Перевізник - Bravo Airways. Представника авіакомпанії немає. Оператори брешуть про безкінечні перенесення рейсу, а борт учора не надали взагалі. Проводити переговори немає з ким. Чому не підключається МЗС? Люди в зоні контролю без їжі та води заблоковані та обмежені в пересуванні. Що нам робити і кому писати тепер?", - заявила адвокат.

Зазначимо, вчора, 1 липня, Павло Клімкін заявляв, що відповідальні за транспортний колапс авіакомпанії повинні понести відповідальність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіакомпанія Bravo станом на 1 липня затримала 4 авіарейси з аеропорту "Жуляни".

Так, пасажирам письмово повідомили про затримку рейсів з технічних причин. Пасажирів двох рейсів в Анталію і Батумі розселили в готелі Ramada Еncorе.

Затримано чотири рейси авіакомпанії Bravo. Це рейси в Аліканте, Тірану, Батумі, і Анталію. Три рейси 1 липня, а один з 30 червня і це рейс в Батумі.