ua en ru

Українські силові відомства ініціюють посилення кримінальної відповідальності за тероризм, - Пшонка

Українські силові відомства ініціюють посилення кримінальної відповідальності за тероризм і загрози тероризму. Про це повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я, генеральний прокурор України, міністр внутрішніх справ і голова Служби безпеки України - ми ініціювали, щоб посилилася (кримінальна) відповідальність за вчинення тероризму, за загрози вибухів... Думаю, що пакет документів цих підготовлений, і ми сподіваємося, що Верховна Рада, народні депутати погодяться з нашими пропозиціями, з нашими ініціативами, з рішеннями Ради національної безпеки України, розуміючи, яку загрозу несе тероризм для населення, тому що ми говоримо про безпеку людей", - сказав Пшонка.

Станом на 30 травня в одній з лікарень Дніпропетровська залишається один постраждалий від вибухів, що відбулися 27 квітня. Тоді в Дніпропетровську сталася серія вибухів в громадських місцях, в результаті яких постраждали 29 людей. Вибухові пристрої, закладені в урни, спрацювали в Дніпропетровську 27 квітня в період з 11:00 до 13:02 в різних місцях на проспекті Карла Маркса. 1 червня генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що справа за фактом вибухів в Дніпропетровську 27 квітня ц.р. повністю розкрита.