ua en ru

Українські регіони повинні оновити генплани розвитку територій до кінця 2013 р., - Темник

Кожен український регіон повинен оновити і актуалізувати генеральний план свого розвитку до кінця 2013 року, а геплан розвитку транскордонних територій України з РФ і Угорщиною буде затверджений в 2014 році. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив міністр регіонального розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства Геннадій Темник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми плануємо активізувати містобудівну документацію. На жаль, у нас йде питання щодо 100% оновлення містобудівної документації до кінця 2013 року. Це буде кожен генеральний план кожної території. На жаль, поки цей показник становить близько 30%. Тільки одна Дніпропетровська область 100% виконала завдання і до кінця 2012 року 100% активізувала генеральний план. Поки деякі території відстають і ці завдання були розглянуті на селекторних нарадах".

За словами Темника, до кінця року будуть повністю оновлені не тільки генеральні плани, але і схеми розвитку територій. "Обласні центри оновлять свої генеральні плани, актуалізують існуючий генеральний план населених пунктів. Потім будемо вносити зміни, тому тут необхідно буде залучати кошти державного бюджету та кошти місцевих бюджетів", - додав міністр.

За його словами, також Мінрегіоном відпрацьовується питання моніторингу генеральної схеми розвитку України "і ми плануємо в 2014 році вийти вже на коректування і затвердження".

Крім того, за словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, сьогодні "відпрацьовуються плани транскордонних територій з Угорщиною та Росією". "У нас є міжнародне зобов'язання України щодо приведення там також генеральних планів у відповідність", - сказав Темник.

Читайте також: Мінрегіон пропонує вкладати зекономлені від енергоефективності кошти в оновлення підприємств