ua en ru

Росія видала Чийгоза і Умерова Туреччині

Росія видала Чийгоза і Умерова Туреччині Фото: Ахмет Чийгоз і Ільмі Умеров (колаж РБК-Україна)

Українські політв'язні Чийгоз і Умеров звільнені від кримінального переслідування

Українські політв'язні Ахмет Чийгоз і Ільмі Умеров звільнені від кримінального переслідування. Про це у Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

"Те, чого всі так довго чекали, сталося. Ще два заручника, два українських політв'язнів здобули свободу. Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров - безстрашні герої кримськотатарського народу. Сьогодні вони звільнені від кримінального переслідування", - написав він.

То, что все так долго ожидали случилось. Ещё два заложника, два украинских политзаключённых обрели свободу. Ахтем Чийгоз...

Опубліковано Nikolai Polozov 25 жовтня 2017 р.

Як повідомив народний депутат, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв у Facebook, Росія видала Чийгоза і Умерова Туреччині.

"Дуже радий бачити Чийгоза і Умерова на свободі! Але те, що окупанти видали їх Туреччині, означає що Москва продовжує демонстративно ігнорувати вимоги України і світової спільноти звільнити всіх українських заручників зі своїх тюрем. Грубе порушення Росією міжнародного законодавства і прав людини триває. Тут без змін", - написав Ар'єв.

Дуже радий бачити Чийгоза і Умерова на свободі! Але те що окупанти видали їх Туреччині, означає що Москва продовжує демо...

Опубліковано Volodymyr Ariev 25 жовтня 2017 р.

Про те, що Умеров і Чийгоз летять в Анкару також повідомив адвокат Марк Фейгін.

"Ільмі Умеров врятований. Він летить до Анкари. Разом з Ахтемом Чийгозjv", - написав Фейгін в Facebook.

Ильми Умеров спасён. Он летит в Анкару. Вместе с Ахтемом Чийгозом.

Опубліковано Mark Feygin 25 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сімферопольський районний "суд" в окупованому Росією Криму виніс вирок у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Його засудили до двох років колонії-поселення. Також Умерову заборонено два роки займатися публічною діяльністю і виступати в ЗМІ.

Крім того, на окупованому півострові Крим "суд" засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 8 років колонії.