ua en ru

"Суд" в окупованому Криму засудив Умерова до двох років колонії-поселення

"Суд" в окупованому Криму засудив Умерова до двох років колонії-поселення Фото: Ільмі Умеров (facebook.com/Ayshe Umerova)

Оголошення вироку почалося без присутності адвоката Умерова

Сімферопольський районний "суд" в окупованому Росією Криму виніс вирок у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, повідомив портал "Крим.Реаліі".

Його засудили до двох років колонії-поселення. Також Умерову заборонено два роки займатися публічною діяльністю і виступати в ЗМІ.

Видання зазначає, що оголошення вироку почалося раніше, без присутності адвоката Умерова Марка Фейгіна і правозахисника Олександра Подрабінека.

Нагадаємо, раніше "прокурор" просив для Умерова 3,5 року позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на 3 роки. Він також вимагав заборонити заступнику голови Меджлісу на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю.

Слідчі Федеральної служби безпеки Росії порушили кримінальну справу стосовно Умерова в 2016 році. Його звинувачують за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).

7 червня 2017 року Сімферопольська районна "суд" в анексованому Криму почав розглядати справу Умерова по суті.