ua en ru

Українські прикордонники, які з боєм відступили на територію РФ, повернулися в Україну

Українські прикордонники, які з боєм відступили на територію Російської Федерації, повернулися до України.

Українські прикордонники, які з боєм відступили на територію Російської Федерації, повернулися до України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Поширена в російських засобах масової інформації повідомлення про те, що нібито 15 українських прикордонників попросили притулку в Росії з-за репресій з боку "Правого сектора", не відповідає дійсності. Це відверта брехня і чергова провокація, спрямована на дестабілізацію обстановки в регіоні", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що всі без винятку прикордонники, які 21 червня під час збройної сутички з терористами в пункті пропуску "Ізварине" (Луганська обл.) були змушені з боєм відступити на російську територію в пункті пропуску "Донецьк", повернулися в Україну через інший пункт пропуску і знову приступили до охорони державного кордону України.

Нагадаємо, вночі 21 червня бойовики атакували пункт пропуску "Ізварине" в Луганській області, в результаті чого були поранені шестеро українських і один російський прикордонник.

Як повідомлялося, прокуратура Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на пункт пропуску "Ізварине".

За даними МЗС України, бойовики з використанням важкої зброї, у т.ч. мінометів, атакували пункт "Ізварине", порушивши тим самим режим припинення вогню і свідомо намагаючись зірвати процес мирного врегулювання у східних областях.