ua en ru

МЗС України почав розслідування вчорашнього інциденту на кордоні з РФ в районі пункту "Довжанський"

Міністерство закордонних справ України почало розслідування вчорашнього інциденту на кордоні з Росією в районі пункту пропуску "Довжанський" (Луганська область).

Міністерство закордонних справ України почало розслідування вчорашнього інциденту на кордоні з Росією в районі пункту пропуску "Довжанський" (Луганська область). Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"У зв'язку з подіями на українсько-російському державному кордоні, в результаті яких було поранено російського митника, в Україні розпочато всеосяжне розслідування. Всі обставини зазначеного інциденту будуть ретельно досліджені правоохоронними органами України. Висловлюємо побажання якнайшвидшого одужання працівникові російської митниці", - йдеться в повідомленні.

У той же час, у МЗС зазначили, що за інформацією Міністерства оборони України, підрозділи ЗСУ, задіяні в антитерористичній операції, не застосовували та не застосовують артилерію та міномети під час проведення заходів по відновленню режиму державного кордону України.

"У зв'язку з цим наголошуємо крайньої необхідності уникнути будь-яких провокацій на кшталт тих, що мали місце 20 червня на прикордонному пункті "Ізварине", - зазначили у відомстві.

В МЗС нагадали, що 20 червня бойовики з використанням важкої зброї, в т.ч. мінометів, атакували пункт "Ізварине", порушивши тим самим режим припинення вогню і свідомо намагаючись зірвати процес мирного врегулювання в східних областях.