ua en ru

Українські миротворці з Ліберії перебазувалися до Кот-д'Івуару

Десять українських військовослужбовців 56-го окремого вертолітного загону місії ООН у Ліберії відбули до населеного пункту Ман, що в Республіці Кот-д'Івуар. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Головною метою перебазування наших співвітчизників до сусідньої африканської республіки стала підготовка об'єктів життєдіяльності базового табору та аеродрому для введення туди окремої авіаційної групи 56-го ОВЗ", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Згідно з інформацією, до складу групи входять три вертольоти Мі-24 та 38 військовослужбовців, котрі братимуть участь в операції ООН у Кот-д'Івуарі та транскордонних операціях у рамках співробітництва між Місіями ООН.

"Передислокація особового складу проводиться у три етапи. Зараз розпочато перший етап введення українських миротворців до Кот-д'Івуара. Упродовж другого етапу повітряним транспортом буде доставлено ще частину військовослужбовців, авіаційно-технічне майно, спецавтомобілі, авіаційні засоби ураження та боєприпаси. В ході завершального, третього етапу, перебазовуватимуться три транспортно-бойових вертольоти Мі-24", - повідомив полковник Петро Пліс.

Українські миротворці на вертольотах Мі-24 виконуватимуть завдання з патрулювання західних та північних кордонів країни, проведення повітряної розвідки маршрутів руху військ ООН у Кот-д'Івуарі, супроводження конвоїв у віддалені прикордонні райони. Крім цього, екіпажі здійснюватимуть авіаційну підтримку наземних військ ООН у проведенні операцій.