ua en ru

Українські КПП здійснюватимуть єдиний контроль з сусідніми країнами ЄС, - Порошенко

Українські КПП здійснюватимуть єдиний контроль з сусідніми країнами ЄС, - Порошенко Фото: Петро Порошенко і Андрей Кіска на кордоні (прес-служба АПУ)

Зокрема єдиний контроль буде зі словацькими, польськими, румунськими й угорськими партнерами

Українські пункти пропуску на кордоні будуть здійснювати єдиний контроль зі словацькими, польськими, румунськими й угорськими партнерами. Про це заявив президент Петро Порошенко на символічній церемонії відкриття дверей до Європи на словацько-українському кордоні з нагоди запровадження безвізового режиму між Україною та країнами Шенгенської зони, повідомляє прес-служба глави держави.

"Запустили нові потяги до сусідніх європейських країн, разом із нашою митною та прикордонною службами спільно облаштовуємо пункти пропуску і будемо робити єдиний контроль із нашими словацькими, польськими, румунськими й угорськими партнерами, як символ дружби і довіри між нашими країнами", - наголосив Порошенко.

На його думку, чим більший прогрес влада демонструє на шляху реформ, "тим більше аргументів у мене і в українського народу з’являється для того, щоб надати Україні перспективу членства в Європейському Союзі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в перші години дії нових правил про безвізовий режим із ЄС державний кордон України з біометричними паспортами перетнули майже 600 українців.