ua en ru

Вже майже 600 українців перетнули кордон з Європою без віз, - ДПСУ

Вже майже 600 українців перетнули кордон з Європою без віз, - ДПСУ Фото: українці без віз їдуть в Європу (прес-центр ДПСУ)

Частина подорожуючих - футбольні вболівальники збірної, що летять на матч у Фінляндії

Вже в перші години, з моменту дії нових правил про безвізовий режим з Європейським Союзом, державний кордон України з біометричними паспортами перетнули майже 600 українців. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

Зокрема в міжнародному аеропорту "Бориспіль" прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" оформили вболівальників української футбольної збірної, більшість з яких перетинали державний кордон за новими правилами.

За даними відомства, для безперешкодного обслуговування людей на кордоні були обладнані засобами біометричного контролю 157 пунктів пропуску, з яких 32 - на кордоні з ЄС, тому зараз система біометричного контролю функціонує безперервно і дозволяє автоматично перевіряти всі типи біометричних документів.

Зазначено, що в рамках лібералізації візового режиму у спільних заходах з працівниками ДПСУ також беруть участь представники Європейського агентства прикордонної і берегової охорони FRONTEX, а саме фахівці з Чехії, Франції, Польщі, Нідерландів, Естонії, Словаччини, Італії, Словенії та Литви.

"Іноземні експерти надають вичерпну консультативну допомогу прикордонникам, так і українцям, аби уникнути можливих непорозумінь під час перетину кордону", - пояснили у відомстві.

Також на веб-сайті Держприкордонслужби функціонує сервіс, на якому громадяни можуть ознайомитися зі станом завантаженості пунктів пропуску на державному кордоні.

Нагадаємо, 11 червня в 00:00 за київським часом вступив в силу безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом.