ua en ru

Українські аграрні організації просять В.Януковича зупинити введення експортних мит на зерно, - Л.Козаченко

Українські аграрні організації звернулись до Президента України Віктора Януковича з проханням зупинити введення експортних мит на зерно. Про це в ході прес-конференції повідомив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, передає кореспондент РБК-Україна.

У відкритому зверненні до Президента України аграрні спілки просять Президента ветувати положення закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та затвердження ставок вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур" (проект № 8321) стосовно обкладення митом експорту зернових культур як неприйнятні та шкідливі.

"За підрахунками експертів, якщо цей закон вступить в силу, то селяни втратять у цінах, які склалися на поточний момент, принаймні 6 млрд грн. Ще одна дуже велика проблема пов'язана з прийняттям нового Податкового кодексу, який передбачає ту норму, яка не дає право отримувати ПДВ при експорті зернових, це ще 20% (втрат). Якщо перевести це в ціни, то вийде 12 млрд грн ", - коментує Л.Козаченко.

Також аграрні об'єднання просять В.Януковича доручити невідкладно провести зустріч відповідних працівників Адміністрації Президента України та Кабінету міністрів України з представниками громадських професійних організацій агропромислового комплексу з питання врегулювання проблем зернового ринку, що виникли з зв'язку із прийняттям Податкового кодексу.

Звернення підписали Українська аграрна конфедерація, Асоціація фермерів та приватних землевласників України, Аграрний союз та Українська зернова асоціація.