ua en ru

Українська влада зазнала поразки на всіх фронтах, - "Опоблок"

Українська влада зазнала поразки на всіх фронтах, - "Опоблок"

"Опозиційний блок" вважає, що українська влада не здатна на домовленості. Про це заявив лідер "Опозиційний блок" Юрій Бойко, коментуючи незапрошення представників офіційного Києва на саміт "Великої двадцятки" (G20) в Пекіні, де очікується обговорення питань, пов'язаних з Україною.

"Сьогодні стало відомо про те, що на саміті в Пекіні глави Німеччини, Франції та Росії обговорять українську проблему. При цьому, на даний момент, нікого від України до обговорення не запросили. Інакше як катастрофою на міжнародній арені, на дипломатичному фронті цю подію назвати не можна. Фактично нас поставили перед фактом небажання визнавати за нами основними геополітичними гравцями хоч якоїсь суб'єктності", - зазначив Юрій Бойко.


За його словами, "впертість і недоговороздатність чинної української влади, її нездатність виконати обіцяне зробили весь український народ заручниками особистих інтересів і мотивації вкрай вузького кола людей".

"Україна стрімко втрачає підтримку з боку світової спільноти. Якщо у 2014 році багато хто годував себе ілюзіями щодо розкритих обіймів з боку Заходу та швидкої інтеграції в Європейський Союз, то стає очевидним: нинішня українська влада зазнала нищівної поразки на всіх фронтах", - підкреслив політик.

Він зазначив, що "нам відкрито заявляють про неможливість вступу до ЄС протягом найближчих 50 років. Нам постійно переносять дату надання безвізового режиму (насправді ніякого не безвізового)".

"Зовнішня політика України потребує серйозних змін, і ці зміни обов'язково настануть! А ми як єдина опозиція в країні, докладемо для цього всі можливі зусилля",- резюмував лідер "Опозиційного блоку".