ua en ru

Українська сторона знає про місцезнаходження 87 заручників бойовиків на Донбасі, - Геращенко

Українська сторона знає про місцезнаходження 87 заручників бойовиків на Донбасі, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Бойовики підтверджують лише 71 заручника

Українська сторона знає про місцезнаходження 87 заручників бойовиків на Донбасі. Про це заявила віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній робочої підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає "Радіо Свобода".

"Останній рік ключова тема всіх засідань гуманітарної підгрупи - це звільнення заручників, і Україна давно готова до широким компромісів у питаннях звільнення заручників. На жаль, за цей час, як ми бачимо, зросла кількість тих, кого незаконно утримують на окупованих територіях", - заявила Геращенко.

За її словами, українській стороні відоме місце утримання 87 з 144 заручників бойовиків на Донбасі. Однак, за її словами, бойовики підтверджують лише 71.

Вона підкреслила, що представники бойовиків в останні кілька місяців шантажем вимагають від України внести в список на звільнення 43 людини, які не мають ніякого стосунку до бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Геращенко, що про миротворців Організації об'єднаних націй лише на лінії зіткнення на Донбасі не може бути й мови.