ua en ru

Українська сторона веде з США переговори про постачання оборонних озброєнь, - Чалий

Українська сторона веде з США переговори про постачання оборонних озброєнь, - Чалий Фото: Валерій Чалий (mfa.gov.ua)

Мова йде про протитанкову зброю, протимінні засоби, протибатарейні радари

Українська сторона веде з Сполученими Штатами Америки (США) переговори про постачання оборонних озброєнь. Про це заявив посол України в США Валерій Чалий в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Вчора була дискусія. Експерти високого рівня Сполучених Штатів запропонували говорити про оборонні озброєння. Протитанкову зброю, протимінні засоби, засоби комунікації, протибатарейні радари", - заявив Чалий.

За його словами, найближчим часом українська сторона розраховує домогтися включення питання оборонних озброєнь в законодавчу базу Конгресу з конкретизацією таких видів поставок. Крім того, посол анонсував передачу Україні партії американської техніки.

"Нам потрібна не тільки сама техніка, хоча і ті ж автомобілі Humvee. Зараз планується велика поставка нових автомобілів, у тому числі медичних. Це все, що допомагає зберегти життя, допомагає зупинити агресію. Абсолютно не спрямоване на наступальні операції", - резюмував Чалий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Чалий розповів, які питання президент України Петро Порошенко планує обговорити в рамках свого візиту до Нью-Йорка для участі в сесії Генеральної Асамблеї ООН.