ua en ru

Українська сторона в ТКГ наполягає на розслідуванні підриву дітей у Горлівці

Українська сторона в ТКГ наполягає на розслідуванні підриву дітей у Горлівці Ілюстративне фото (УНІАН)

У Горлівці четверо дітей підірвалися на міні направленої дії МОН-50

Українська сторона в Тристоронній контактній групі (ТКГ) по врегулюванню ситуації на Донбасі наполягає на розслідуванні підриву дітей в окупованій Горлівці (Донецька область). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення прес-секретаря представника України у контактній групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер у Facebook.

Як зазначається, попередньо відомо, що четверо дітей підірвалися на міні направленої дії МОН-50. Внаслідок події троє дітей загинули, ще одна отримала поранення.

"Українська сторона наполягає на проведенні розслідування трагічної загибелі дітей, які підірвалися на міні у Горлівці. За попередніми даними вибуховий пристрій був міною направленої дії МОН-50", - написала вона.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко повідомила про підготовку звернення до Національної поліції України з проханням відкрити справу за фактом підриву дітей у окупованій Горлівці (Донецька область).

Крім того, повідомлялося, що Слідчий комітет Росії відкрив справу за фактом підриву дітей, звинувативши в цьому українських військових. У свою чергу, Геращенко ініціює створення "списку Слідкому РФ" за незаконні слідчі дії в Україні.