ua en ru

Геращенко ініціює створення "списку Слідкому РФ" за незаконні слідчі дії в Україні

Геращенко ініціює створення "списку Слідкому РФ" за незаконні слідчі дії в Україні Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Крім того, Геращенко пропонує вводити санкції проти осіб із "списку Слідкому РФ"

Перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко ініціює створення "списку Слідкому РФ" за незаконні слідчі дії в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію Геращенко у Facebook.

Зокрема, Геращенко заявила про необхідність збирати інформацію про загибель всіх цивільних українців на окупованих територіях.

"Все це злочини РФ і їх маріонеток, маємо по крихтах добирати фактаж про застосування російськими вбивцями заборонених мін, якими вони нашпигували окупований Донбас. Також варто створювати "список Слідкому РФ", всіх причетних до протизаконних слідчих дій на території суверенної України і включати цих персонажів до санкційних списків", - написала вона.

Геращенко ініціює створення "списку Слідкому РФ" за незаконні слідчі дії в Україні

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Геращенко, коментуючи підрив дітей у окупованій Горлівці, заявила про неприпустимість того, що Слідчий комітет РФ відкрив справу за даним фактом. За її словами, таким чином Слідком РФ порушив і українське законодавство, яке забороняє будь-які незаконні слідчі дії, й російське - яке дозволяє слідчі дії своїм компетентним органам виключно на російській території.

Додамо, Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом підриву дітей у Горлівці, звинувативши у цьому українських військових.