ua en ru

Нардепи просять Нацполіцію відкрити справу за фактом підриву дітей у Горлівці

Нардепи просять Нацполіцію відкрити справу за фактом підриву дітей у Горлівці Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Нардепи акцентували на неприпустимості того, що Слідчий комітет РФ відкрив справу за фактом підриву дітей

Перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко повідомила про підготовку звернення до Національної поліції України з проханням відкрити справу за фактом підриву дітей у окупованій Горлівці (Донецька область). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на запис Геращенко у Facebook.

Геращенко зазначила, що Україна утилізувала протипіхотні міни, на яких, як заявляли сепаратисти, підірвалися діти, в 2012 році.

"Зараз, після звільнення окупованих сіл і селищ українські військові нерідко знаходили заборонені оттавською протимінною конвенцією пристрої, які були утилізовані в нашій країні , й значить - завезені з РФ", - зазначила вона.

Геращенко також додала, що разом з нардепами Марією Іоновою та Оленою Кондратюк підготувала запит до Нацполіції щодо внесення в реєстр розслідування злочині випадок загибелі дітей, які підірвалися на міні у Горлівці.

"Звернули увагу правоохоронців на неприпустимий факт, що Слідчий комітет РФ відкрив справу щодо факту загибелі дітей (це порушення і українського законодавства, яке забороняє будь-які незаконні слідчі дії, й російського - яке дозволяє слідчі дії своїм компетентним органам виключно на російській території)", - йдеться у повідомленні.

Нардепи просять Нацполіцію відкрити справу за фактом підриву дітей у Горлівці

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в окупованій Горлівці в результаті підриву на міні загинули троє дітей.

Крім того, повідомлялося, що за фактом підриву дітей у Слідчому комітеті РФ порушили справу, звинувативши у тому що сталося українських військових.