ua en ru

Українська збірна візьме участь у сурдлімпійських іграх в Ханти-Мансійську, - Жданов

Українська національна дефлімпійська збірна візьме участь у XVIII зимових сурдлімпійських іграх, які пройдуть в Ханти-Мансійську (Росія) з 28 березня по 5 квітня 2015 р. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

"Я думаю, що наші дефлімпійці там непогано виступлять. У них класна форма з великим тризубом. Вони виграють медалі, росіяни піднімуть наш прапор, хочуть-не хочуть, а честь віддадуть і послухають наш гімн - це теж свого роду фронт нашого опору в тилу агресора", - заявив міністр.

"Але з офіційних функціонерів туди ніхто не поїде", - додав він.

За словами Жданова, коли був прийнятий закон про санкції щодо Росії, Україна не посилає туди ніяких офіційних делегацій високого рівня. Але це не стосується українських збірних, які мають намір брати участь у змаганнях високого рівня в разі їх проведення в Росії.

"Крім іншого, ми з Росією не проводимо ніяких спільних фестивалів, форумів, круглих столів і т. д. Для нас - це табу. Також ми категорично проти персональних виступів спортсменів поза збірної на території Росії", - підкреслив український міністр.

Нагадаємо, в березні 2014 р. Росія анексувала Крим і Севастополь у України. Крім того, з квітня 2014 р. Росія надає військову підтримку проросійським сепаратистам і бойовиків на Донбасі. 27 січня 2015 р. Верховна Рада визнала Росію країною-агресором.