ua en ru

Українська діаспора в США висловила сподівання, що Д.Табачника буде звільнено з посади міністра освіти

Український конгресовий комітет Америки (УККА) висловлює сподівання, що Дмитра Табачника буде звільненно з посади міністра освіти та науки. Про це йдеться в листі керівництва УККА на ім`я Президента Віктора Януковича. Лист було надіслано у відповідь на письмове звернення В.Януковича до діаспори.
«Хоч Ви у Вашому листі не згадали дуже болюче для нас питання, але слід нам піднести справу українофобного міністра освіти Дмитра Табачника. Десятиліттями антиукраїнська радянська пропаганда спотворювала історію України. Сьогодні, міністр Табачник продовжує таку антиукраїнську політику і поширює атаки проти не тільки самої держави, але у наслідок його деструктивних дій підриває Ваше Президентство! Ми вірили, що Президент, щонайменше, звільнить цього українофоба, але, на жаль, так не сталось. Хіба для Президента такі підривні дії є припустимі?» - сказано в листі УККА.
«Ми не втрачаємо надії, що Ви зрозумієте помилковість Ваших сьогоднішніх позицій, що Ви приймете тягар чесної служби нашому народу в Україні та поза, та конкретними діями проявите зміну у Вашому політичному курсі в сторону конструктивних дій в гуманітарній та економічній площинах. Росія - це сусід України, з яким у нас довга історія поневолення і переслідування. З Росією треба жити в згоді, не забуваючи цієї історії. З такими, як Валерій Солдатенко, Дмитро Табачник, Ви до такого зрозуміння не можете дійти», - підкреслюється в листі.
Наостанок керівництво УККА погодилось зустрітись з В.Януковичем.