ua en ru

Українська армія стискає кільце навколо терористів, - Міноборони

Підрозділи Збройних сил України продовжують виконувати завдання в рамках антитерористичної операції та стискати кільце довкола терористів.

Підрозділи Збройних сил України продовжують виконувати завдання в рамках антитерористичної операції та стискати кільце довкола терористів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони України.

"У більшості випадків українським військовослужбовцям доводиться стикатися з добре підготовленими та озброєними бойовиками, професійними найманцями, які діють підступно, із засідок, та постійно використовують посібників, які маскуються під цивільне населення в якості живого щита. Незважаючи на це, підрозділи Збройних сил України успішно виконують завдання в рамках антитерористичної операції, продовжують стискати кільце довкола терористів з метою недопущення дестабілізації обстановки в інших регіонах країни та зриву позачергових Президентських виборів", - йдеться у повідомленні.

В той же час, відзначають у Міноборони, терористи не полишають спроб вирватися з оточення та здійснюють напади на позиції, блокпости та колони військової техніки.

Нагадаємо, в результаті вчорашнього нападу терористів на позиції бійців Збройних сил України у Волноваському районі Донецької області загинуло 16 осіб і ще 32 було поранено. Крім того, сьогодні вранці терористи атакували бійців батальйону "Донбас" і намагалися взяти військовослужбовців в оточення, що їм зробити не вдалося. В результаті 9 бійців батальйону отримали поранення.