ua en ru

Українець Петренко включений в Зал слави світового фігурного катання

Українець Петренко включений в Зал слави світового фігурного катання Фото: Віктор Петренко (ufsf.com.ua)

Він став першим олімпійським чемпіоном часів незалежності України

Український олімпійський чемпіон 1992 року Віктор Петренко потрапив до Залу слави світового фігурного катання (Колорадо-Спрингс, США) за великі заслуги та вклад у розвиток цього виду спорту. Про це йдеться в офіційному релізі організації.

У повідомленні відзначаються досягнення українського фігуриста, який виборов також бронзову нагороду Ігор 1988 року, тричі був призером чемпіонатів світу.

Як нагадує Українська федерація фігурного катання на ковзанах, після завершення спортивної кар’єри спортсмен став тренером і виховав чимало талановитих фігуристів.

48-річний Віктор Петренко є першим українцем у списку найвидатніших, на думку експертів зазначеної інституції, фігуристов, тренерів, суддів та інших осіб, які мають унікальні заслуги перед фігурним катанням.

Зазначимо, що Петренко став першим олімпійським чемпіоном часів незалежності України. Він здобув золото Олімпіади-1992 у Альбервілі у складі Об'єднаної команди, що разом представляли 12 з 15 колишніх радянських республік. Окремою командою Україна дебютувала на Олімпіаді у Ліллехаммері 1994 року.

Нагадаємо, колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Віталій Кличко (45-2, 41 KO) став першим українцем, якого включили до Міжнародної зали боксерської слави.