ua en ru

Українець Коростильов виграв етап Кубка світу з кульової стрільби

Українець Коростильов виграв етап Кубка світу з кульової стрільби Фото: Павло Коростильов

У фіналі він встановив новий світовий рекорд серед молоді

Українець Павло Коростильов виграв Кубок світу в Мюнхені у стрільбі з пневматичного пістолета з дистанції 10 метрів. Про це повідомляє сайт XSport.

У фіналі українець встановив новий світовий рекорд серед молоді (240.9). У боротьбі за золото Коростылеву програли такі зірки кульової стрільби як чотириразовий олімпійський чемпіон кореєць Чин Джон О, який посів друге місце, а також екс-чемпіон світу японець Томоюки Мацуда, який завоював срібло.

У 2014 році Коростильов виграв золото Юнацьких Олімпійських ігор в Нанкіні, в тому ж році він завоював бронзу Кубка світу в Мюнхені, а вже через два роки став третім на чемпіонаті Європи в Дьере. На Олімпійських іграх-2016 українець до фіналу не пробився.

Олег Омельчук, який також виступав у фіналі цієї дисципліни, після першого раунду мав кращий результат, ніж у Коростильова, але чотири провальних пострілу (не більше 9,7 бала) не дозволили українцеві піднятися вище сьомого місця.

Нагадаємо, українська тенісистка 14-річна Марта Костюк виграла грунтовий турнір Дунакесі (Угорщина) з призовим фондом з призовим фондом 25 тисяч доларів.