ua en ru

Українець Далакян очолив рейтинг WBA у своїй вазі

Українець Далакян очолив рейтинг WBA у своїй вазі Фото: Артем Далакян

Боксер став претендентом на звання чемпіона світу

Український боксер Артем Далакян вийшов на першу сходинку рейтингу Міжнародної боксерської Асоціації WBA у своїй ваговій категорії. Про це сообщает промоутерська компанія Union Boxing Promotion.

22 квітня в Києві Далакян захистив титул WBA Continental, нокаутувавши в шостому раунді мексиканця Луїса Мануеля Мациаса. Таким чином, вже до кінця 2017 року українець повинен провести поєдинок за звання чемпіона світу в найлегшій вазі. Його суперником стане японець Казуто Йока. Сторони повинні розпочати переговори найближчим часом.

Відзначимо, що також поліпшили свої позиції інші українські боксери. Багаторазовий чемпіон Європи в напівлегкій вазі Олег Юхимович, який займав раніше 6 місце в рейтингу WBA, піднявся на 4 позицію. Перемога над бельгійцем Урбано Джуліані наблизила Юхимовича до поєдинку за звання Чемпіона світу.

Також продемонстрував Олександр Єгоров. Недавній тріумф у поєдинку проти аргентинця Лукаса Рафаеля Байєса дозволив йому увійти в топ-10 рейтингу і зайняти там 7 місце у другій найлегшій вазі.

Українці в рейтингу WBA:

1. Артем Далакян, найлегчайший вага
4. Олег Юхимович, напівлегка вага
5. Володимир Кличко, суперважка вага
7. Олександр Єгоров, другий найлегша вага
9. Олександр Гвоздик, напівважка вага

Нагадаємо, бій-реванш між українцем Володимиром Кличком і чемпіоном світу за версіями IBF, WBA і IBO в суперважкій вазі Ентоні Джошуа може відбутися в столиці Уельсу в кінці жовтня.