ua en ru

По Україні завтра пройдуть акції "Хто замовив Катю Гандзюк?"

По Україні завтра пройдуть акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Акції в 40 містах України почнуться одночасно в 12:00

По Україні 18 травня в 12:00 у всіх областях України, у восьми столицях Європи і Канаді відбудеться масштабна загальнонаціональна акція "Україна запитує: хто замовив Катю Гандзюк?". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook ініціативи.

зокрема, акції пройдуть у Києві, Білій Церкві, Ірпені, Обухові, Вінниці, Луцьку, Дніпропетровську, Костянтинівці, Торецке, Краматорську, Малині, Ужгороді, Запоріжжі, Бердянську, Івано-Франківську, Кропивницького, Сєвєродонецьку, Львові, Одесі, Полтаві, Кременчуці, Рівне, Дубно, Сумах, Тернополі, Харкові, Херсоні, Черкасах, Чернівцях та Чернігові.

Акції в 40 містах України почнуться одночасно в 12:00 "хвилиною мовчання" за жертвами геноциду кримськотатарського народу. Після хвилини мовчання учасники заходу проголосять вимоги до нової влади України і запалюють фаєри.

Всеукраїнська акція і події в регіонах організовані пр ініціативи друзів і близьких Гандзюк - "Хто замовив Катю Гандзюк?" у партнерстві з громадськими організаціями, рухами, об'єднаннями і просто небайдужими людьми.

РБК-Україна писало, що Херсонський міський суд 27 травня розпочне розгляд справи про вбивство громадської активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, раніше ГПУ повідомила, що в справі Гандзюк змінили підозра 5 особам, які є потенційними виконавцями злочину. Зокрема, раніше були повідомлені підозри щодо ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, - ред.) змінено ч. 2 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення).

Змінили підозра В'ячеславу Вишневському, Віктору Горбунову, Володимиру Васяновичу і Микиті Грабчуку. Також прокуратура змінила підозра передбачуваним організаторам вбивства Сергію Торбіну та Ігорю Павловському.

Також ГПУ змінила підозра підозрюваного в замовленні вбивства Владиславу Мангеру. РБК-Україна писало, що Мангер вже вийшов на роботу.