ua en ru

В Україні завершилися випробування нової бронемашини "Лев"

В Україні завершилися випробування нової бронемашини "Лев" Фото: бронемашина "Лев" (ukroboronprom)

БРЕМ "Лев" призначена для евакуації несправної техніки в бойових умовах

На Львівському бронетанковому заводі успішно завершилися випробування броньованих ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) "Лев". Про це йдеться в повідомленні на сайті "Укроборонпрома".

Повідомляється, що бронемашина створена на базі танка Т-72, призначена для евакуації і буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій, а також для її ремонту в польових умовах. "Лев" оснащений лебідкою з тросом робочою довжиною 200 метрів.

"Електрозварювальне обладнання, яке живиться від генератора ремонтно-евакуаційної машини, дозволяє проводити електрозварювальні роботи в польових умовах. Крім того, БРЕМ "Лев" має кран-стрілу максимальною вантажопідйомністю 12 тонн для монтажу-демонтажу вузлів і агрегатів, зокрема, танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних катків і тому подібне", - йдеться в повідомленні.

Додатково машина обладнана вантажною платформою, яка дозволяє транспортувати запасні частини вагою до 1,5 тонни. Бронемашина може розвивати швидкість до 60 км/год, здатна працювати в діапазоні температури повітря від -40 до +40 і має запас ходу не менше 460 кілометрів грунтовою дорогою.

Екіпаж машини - 3 людини, на озброєнні кулемет НСВТ (КТ-12,7).

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про випробування реактивних снарядів "Оскіл".

У кінці серпня також було опубліковано відео випробувань української крилатої ракети "Нептун".