ua en ru

Опубліковано відео випробувань української крилатої ракети "Нептун"

Опубліковано відео випробувань української крилатої ракети "Нептун" Фото (rnbo.gov.ua)

Випробування проходили на полігоні в Одеській області

Конструкторське бюро (КБ) "Луч", яке входить в державний концерн "Укроборонпром", опублікувало відео нових випробувань української крилатої ракети наземного базування "Нептун". Відеоролик був опублікований на YouTube-каналі КБ.

Зазначимо, що випробування проходили на полігоні в Одеській області. Як відомо, 30 січня 2018 року відбулися перші успішні льотні випробування крилатої ракети "Нептун".

Відзначимо, що "Нептун" здатний вражати наземні і морські цілі на дальності до 300 км, а в перспективі - 500 км і більше. Зокрема, ракета призначена для ураження бойових надводних кораблів і транспортних суден зі складу ударних груп або рухомих поодиноко тоннажністю до 5000 тонн. Зовні аналогічна за конструкцією радянській протикорабельній ракеті Х-35. Комі того, проект не залежить від іноземних комплектуючих.

Нагадаємо, в серпні в Чернігівській області некеровані ракети РС-80 від ДАХК "Артем" успішно пройшли один з етапів державних випробувань. Під час триденних випробувань була підтверджена відповідність РС-80 основним тактико-технічними характеристиками і можливість їх застосування з вертольотів.