ua en ru

Порошенко показав відео успішних випробувань реактивних снарядів "Оскол"

Порошенко показав відео успішних випробувань реактивних снарядів "Оскол" Фото: реактивні снаряди "Оскол" (Укроборонпром)

Снаряди "Оскол" можуть уражати броньовану техніку

Реактивні снаряди РС-80 "Оскол" успішно пройшли черговий етап державних випробувань. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Twitter, оприлюднивши відео з випробувань.

За його словами, ці снаряди можуть уражати, зокрема, бронетехніку та укріплення противника.

"Вони мають надзвукову швидкість польоту та спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ", - зазначив президент.

На сьогодні, крім авіації, використання таких ракет вже заплановано в деяких нових видах бойової техніки.

Нагадаємо, як повідомив раніше Петро Порошенко, державний концерн "Укроборонпром" виконує державне оборонне замовлення майже на 100%. Зокрема, абсолютна більшість військової техніки, яку можна було побачити на параді до Дня Незалежності, - це техніка виробництва "Укроборонпрому".

Додамо, що 18 серпня президентом було підписано закон про захист діяльності підприємств "Укроборонпрому". Зокрема, йдеться про закон "Про внесення змін до законів України щодо вирішення деяких питань заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу - учасників Державного концерну "Укроборонпром" перед державою-агресором та/або державою-окупантом та забезпечення їх стабільного розвитку".

У документі пропонуються механізми захисту діяльності підприємств "Укроборонпрому", які є об’єктами держвласності і мають стратегічне значення для економіки і безпеки України, від негативних наслідків впливу Російської Федерації.