ua en ru

В Україні стартував пілотний сервіс з електронного оформлення закордонного паспорта та субсидії

В Україні стартував пілотний сервіс з електронного оформлення закордонного паспорта та субсидії Фото: Дмитро Дубілет

Наразі проект працює в тестовому режимі і тільки для Дніпропетровської області

В одній з найбільших областей України сьогодні, 19 серпня, відбувся запуск відразу трьох найбільш затребуваних українцями державних адміністративних послуг в електронному вигряді на порталі iGov : оформлення або заміна закордонного паспорта, подача заяви на надання субсидії, а також отримання довідки про доходи від податкової служби. Про це заявив радник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Дубілет у своєму Facebook.

"Наразі зазначені послуги запущено в пілотному режимі і тільки для Дніпропетровської області. Пізніше планується впровадити їх по всій країні", - зазначив Дубілет.

За його словами, відтепер для подачі заяви на отримання субсидії не потрібно нікуди ходити, а також окремо отримувати довідку про доходи від податкової. "Досить увійти до системи через BankID і заповнити форму. Протягом 20 днів (але зазвичай швидше) ви отримуєте лист з копією документа про погодження субсидії (або із причинами відмови, якщо вона піде)", - уточнив радник дніпропетровського губернатора.

Що стосується закордонного паспорта, то тут громадянин може передзаповнити коротку форму і записатися на прийом на конкретний час, а не займати чергу з ранку і чекати по кілька годин. Крім того, запроваджено можливість оплатити послугу видачі паспорта на місці (готівкою або банківською карткою).

"Скоро цю послугу буде доопрацьовано: з'явиться можливість зробити оплату через Інтернет, вибрати конкретний час візиту не тільки на замовлення, а й на отримання паспорта, передзаповнити основну форму (від необхідності візитів, на жаль, через вимоги щодо фото і зняття відбитків поки що позбутися не виходить)", - повідомив Дубілет.

При цьому також істотно спроститься процедура отримання довідки про доходи. "Досить заповнити коротку форму: вказати місце, у якому цю довідку буде зручно забрати, а також період довідки. До речі, для отримання субсидій цю довідку окремо вже замовляти не потрібно! Тут у нас в планах перевести в дистанційний режим не тільки замовлення довідки, але і її отримання (поштою або в електронній формі з накладеним ЕЦП)", - додав радник голови Дніпропетровської ОДА.

Невероятный день! Сегодня мы запустили на портале iGov.org.ua сразу ТРИ государственные услуги в электронной форме из чи...

Posted by Дмитрий Дубилет on 19 серпня 2015 р.

Як повідомлялося, з початку серпня у Дніпропетровській обл. через Інтернет вже можна як замовити довідку про доходи для Пенсійного фонду, так і зареєструвати автомобіль із пробігом у МРЕВ. Те ж стосується і отримання довідки про несудимість.

Нагадаємо, до кінця 2016 р. майже 100% державних послуг мають бути доступними в електронній формі.