ua en ru

В Україні зафіксований випадок холери

В Україні зафіксований випадок холери Ілюстративне фото з відкритих джерел)

Випадок холери був виявлений у відпочиваючого в Бердянську

В Україні, у місті Бердянську Запорізької області, минулого тижня був зафіксований випадок холери. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

Як повідомляється, в лікарню звернувся відпочиваючий в Бердянську житель Дніпропетровської області, що страждає на гострий гастроентероколіт.

"Після проведених у лікарні доби він відмовився від лікування і поїхав додому. Пізніше стало відомо, що взятих у хворого проб виділений холерний вібріон О1 групи, серовару Огава, авірулентний, нетоксигенний", - йдеться в повідомленні.

За місцем відпочинку інфікованого чоловіка в Бердянську обстежено 6 осіб, які були в контакті з ним, досліджено 10 змивів, дві проби питної води, одна проба стічних вод.

Також досліджено проба креветок, відібраних у приватної особи на пляжі № 3, де відпочивав хворий, чотири проби морської води, одна проба стічних вод міських очисних споруд до очищення і одна проба стічних вод інфекційного стаціонару до обробки. Однак результати всіх проб негативні, холерні вібріони не виявлено.

Дані про холеру передані за місцем постійного проживання хворого в Новомосковськ.

Бердянська міськрада затвердила план дій з локалізації і ліквідації вогнища холери.

Раніше повідомлялося, що в столиці Зімбабве Хараре від спалаху холери померли 16 осіб.

За даними місцевих чиновників, причиною зараження стала забруднена вода.