ua en ru

В Україні зросла кількість зареєстрованих переселенців із Криму і Донбасу

В Україні зросла кількість зареєстрованих переселенців із Криму і Донбасу Фото: надання психологічної допомоги переселенцям

Уже зареєстровано понад 1 млн 98 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Регіональними штабами Державної служби з надзвичайних ситуацій уже зареєстровано понад 1 млн 98 тисяч внутрішньо переміщених осіб із анексованого Росією Криму та окупованого Донбасу. Про це повідомляє прес-центр ДСНС.

"Так, із початку проведення на Сході України антитерористичної операції з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО в інших регіонах України тимчасово розміщено 1 млн 98 тис. 505 осіб, із яких 184 тис. 505 дітей та 507 тис. 946 осіб з інвалідністю та похилого віку, у тому числі з Донецької і Луганської областей 1 млн 75 тис. 667 осіб та Автономної Республіки Крим і міста Севастополь 22 тис. 838 осіб", - доповіли у відомстві.

Зазначено, що рятувальники зустрічають громадян, які переміщуються з районів проведення АТО на вокзалах, координують дії щодо їхнього розселення і вирішення побутових питань, а також взаємодіють із місцевими органами влади, благодійними та волонтерськими організаціями.

При цьому, за даними ДСНС, особлива увага приділяється питанню психологічної адаптації громадян на місцях тимчасового проживання.

"Загалом від початку проведення АТО на Сході країни психологи ДСНС України разом із представниками інших органів державної влади, громадських організацій надали психологічну допомогу 178 тис. 829 внутрішньо переміщеним особам, у тому числі 49 тис. 347 дітям та 30 тис. 581 особам із інвалідністю та людям похилого віку", - відзвітували рятувальники.

Нагадаємо, раніше третина переселенців заявили, що не хочуть повертатися на тимчасово окуповані території.