ua en ru

В Україні набув чинності закон про виплату боргів шахтарям

В Україні набув чинності закон про виплату боргів шахтарям Иллюстративое фото (dtek.com)

Парламентарії направили 1,4 млрд грн на підтримку вугільної галузі

В Україні сьогодні, 22 серпня, набув чинності закон № 2513-VIII про перерозподіл коштів у державному бюджеті на 2018 рік, згідно з яким на виплату зарплат шахтарям виділяється 1,4 млрд гривень. Відповідний закон опублікований на сайті Верховної ради України.

Зокрема, документ змінює назву програми "Підтримка впровадження ринку електричної енергії" на "Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції".

Таким чином парламентарі направили 1,4 млрд грн на підтримку вугільної галузі.

Передбачається, що реалізація закону знизить соціальну напругу серед шахтарів, оскільки кошти цієї бюджетної програми будуть спрямовані і на погашення заборгованості по оплаті праці.

Закон також розширює джерела формування коштів для фінансування цієї державної програми і включає в них конфісковані кошти та кошти, отримані від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного порушення.

Нагадаємо, у липні парламент направив 1,4 млрд гривень на виплату боргів шахтарям. Зазначимо, що парламентський комітет рекомендував направити вдвічі більшу суму.

2 серпня закон підписав спікер Верховної ради Андрій Парубій, а 17 серпня - президент України Петро Порошенко.