ua en ru

В Україні тимчасово заборонили використання препарату "Вода для ін'єкцій"

В Україні тимчасово заборонили використання препарату "Вода для ін'єкцій" Ілюстративне фото (Pixabey)

Всі аптеки мають помістити даний препарат в карантин до наступного розпорядження

В Україні сьогодні, 30 серпня, тимчасово заборонили використання серії 81009003 лікарського засобу "Вода для ін'єкцій". Відповідне розпорядження опублікував прес-центр Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Препарат виробництва ПАТ "Лекхім - Харків" (Україна) заборонили на підставі повідомлення ДП "Державний експертний центр МОЗ" від 20.08.2018 № 2893/4-4 про непередбачену побічну реакцію.

Даний препарат використовується для приготування стерильних розчинів дозованих лікарських і діагностичних засобів, призначених для підшкірного, внутрішньовенного, внутрішньом'язового введення.

"У разі виявлення вказаного препарату вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом поміщення в карантин, про що повідомити територіальний орган Держлікслужби за місцем розташування", - йдеться у розпорядженні.

Зазначається, що контроль за виконанням даного розпорядження здійснюють територіальні органи Держлікслужби. Невиконання даного розпорядження передбачає відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Нагадаємо, сьогодні в Україні також заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "Пентаксим" (вакцини для профілактики дифтерії і правця, коклюшу, поліомієліту тощо у комплекті з суспензією). Лікарський засіб було ввезено в Україну з порушенням вимог законодавства.