ua en ru

В Україні затвердили терміновий заборонний припис для протидії домашньому насильству

В Україні затвердили терміновий заборонний припис для протидії домашньому насильству Ілюстративне фото (pixabay)

Мін'юст зареєстрував наказ МВС про винесення Націполіцією термінового заборонного припису

В Україні затвердили терміновий заборонний припис для протидії домашньому насильству. Про це у Facebook повідомила заступник міністра соціальної політики України Наталія Федерович.

Як зазначається, Міністерство юстиції України 27 серпня зареєструвало наказ Міністерства внутрішніх справ України про затвердження порядку винесення уповноваженими підрозділами Національної поліції України термінового заборонного припису стосовно кривдника.

"Терміновий заборонний припис як спеціальний захід протидії домашньому насильству відтепер працюватиме на негайне припинення будь яких форм домашнього насильства, усунення небезпеки для життя і здоров`я постраждалих та недопущення продовження чи повторного вчинення такого насильства", - написала вона.

В Україні затвердили терміновий заборонний припис для протидії домашньому насильству

Фото: facebook.com/natalka.fedorovych

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кабінет міністрів 22 серпня прийняв постанову "Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі".

Крім того, повідомлялося, що в Україні з'являться притулки для потерпілих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Такі притулки будуть створені для надання постраждалим від домашнього насильства місця безпечного тимчасового перебування та комплексної допомоги: психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг.