ua en ru

В Україні послугою перенесення мобільного номера скористалися більше тисячі абонентів

В Україні послугою перенесення мобільного номера скористалися більше тисячі абонентів Ілюстративне фото (pixabay.com)

На сьогоднішній день 1022 абонента скористалися послугою перенесення мобільного номера протягом восьми робочих днів

Послугою MNP - перенесення абонентського номера при переході до іншого оператора скористалися більше тисячі абонентів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Український державний центр радіочастот (УДЦР).

Як повідомляється, за два тижні роботи MNP 1022 абонентів скористалися послугою перенесення мобільного номера протягом восьми робочих днів.

Відзначимо, з 1 травня поточного року операторів мобільного зв'язку зобов'язали надавати клієнтам послугу перенесення абонентського номера (ППП) з кодом іншого оператора.

Згідно з порядком НКРЗІ, абонент, який бажає перенести номер, повинен звернутися із заявою до оператора-одержувача. Послуга надається абоненту за плату, розмір якої встановлює оператор-одержувач.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в країнах Європейського союзу з 15 травня вводиться нова максимальна ціна для всіх міжнародних дзвінків і SMS в межах Євросоюзу. Як зазначається, абоненти, які телефонують зі своєї країни в іншу країну ЄС, будуть платити максимальну суму 19 євроцентів за хвилину (+ ПДВ) та 6 євроцентів за SMS-повідомлення (+ ПДВ).

Крім того, в УДЦР повідомили, що станом на 9:00 13 травня надійшло понад 5 тис. заявок на перенесення номерів, зареєстрованих в централізованій базі даних УДЦР.