ua en ru

В Україні створено єдиний держреєстр операторів поштового зв'язку

В Україні створено єдиний держреєстр операторів поштового зв'язку Фото: поштові оператори повинні вносити дані про своєї діяльності до реєстру

До 13 березня оператори повинні внести відомості про свій діяльності до реєстру

В Україні затверджено порядок ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв'язку. Про це зазначається на сайті Національної комісії з питань держрегулювання зв'язку та інформатизації (НКРСІ).

Відповідно до порядку суб'єкт господарювання, який є оператором поштового зв'язку, повинен повідомити про це НКРЗІ в письмовій або електронній формі. Поштові оператори також мають дотримуватись Правил надання поштових послуг, раніше затверджених комісією.

Комісія просить суб'єктів господарювання, які надають послуги з приймання, обробки, перевезення та вручення поштових відправлень, а також послуги щодо поштових переказів та банківських операцій для населення, до 13 березня поточного року подати відомості в створений реєстр. Після цього терміну операторами поштового зв'язку будуть вважатися компанії, інформація про яких занесена в реєстр. Сам реєстр буде розміщуватися на офіційному сайті НКРЗІ.

Нагадаємо, Мінінфраструктури планує фінансувати НКРЗІ за рахунок поштових компаній.