ua en ru

В Україні сьогодні набуває чинності заборона на дострокове зняття депозитів

В Україні сьогодні набуває чинності заборона на дострокове зняття депозитів Фото: Дострокове повернення грошей можливе лише за умовами договору строкового вкладу

Відповідний закон вчора був офіційно опублікований

В Україні сьогодні, 6 червня 2015 р., набирає чинності закон України № 424-VIII "ПроО внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов повернення строкових депозитів". Вчора, 5 червня, даний документ був офіційно опублікований в парламентській газеті "Голос України".

Цей закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

Так, закон вносить зміни до статті 1060, 1065 Цивільного кодексу України та статті 13 закону України "Про цінні папери та фондовий ринок", згідно з яким клієнти банку зможуть отримати вклади і нараховані за ним проценти за строковими банківським договором по закінченню терміну дії договору.

При цьому дострокове повернення цього вкладу та нарахованих процентів за цим вкладом можливий виключно у разі, якщо це передбачено умовами договору строкового банківського вкладу.

Нагадаємо, 14 травня 2015 р. народні депутати Верховної Ради України підтримали цей закон у другому читанні в цілому. За відповідний законопроект № 1195 проголосували 243 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Президент України Петро Порошенко підписав закон 3 червня.