ua en ru

В Україні сьогодні відзначають День кримськотатарського прапора

В Україні сьогодні відзначають День кримськотатарського прапора Фото: Петро Порошенко привітав кримських татар з Днем прапора

Символіка свята має глибокі історичні коріння

В Україні сьогодні, 26 червня відзначають День кримськотатарського прапора. Про це повідомляє прес-служба Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

"Від всієї душі вітаємо Вас зі святом! Нехай завжди поруч із державним прапором України, гордо майорить і прапор кримськотатарського народу!", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначається, що символіка цього свята має глибокі історичні коріння, а його значення важко переоцінити з огляду на сучасні реалії українського суспільно-політичного сьогодення.

"Два яскравих непересічних кольори кримськотатарського прапору - синій та жовтий є наочною ілюстрацією культурно-історичної спорідненості кримських татарів з долею України, з віковою визвольною боротьбою, з ідеями розбудови європейської, суверенної держави", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що ці два кольори прапору є чистим, дзеркальним відображенням історичної суті та спрямованості визвольних змагань нашої країни.

"Для всіх громадян України вони означають синє, блакитне, вільне небо Криму, золоту красу нашого минулого та велич майбутнього. Вони демонструють єдність та міцність історичних зв'язків між кримськими татарами та іншими народами України", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, народний депутат України, уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв запропонував створити в Херсонській області військовий підрозділ з вихідців з Криму.