ua en ru

В Україні дозволили планові госпіталізації у "жовтій" зоні, у "червоній" - під забороною

В Україні дозволили планові госпіталізації у "жовтій" зоні, у "червоній" - під забороною Фото: медики (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Кабінет міністрів дозволив планові госпіталізації у "жовтій" зоні карантину. У "червоній" зоні епідемічної небезпеки досі діє заборона.

Отже, у червоній зоні забороняється проведення державними та комунальними закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім надання медичної допомоги:

  • внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
  • вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
  • у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями.

Винятками також є надання паліативної меддопомоги у стаціонарних умовах; планової меддопомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Крім того, дозволяється проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

У попередній редакції постанови заборона на планові госпіталізації діяла і у жовтій зоні.