ua en ru

В Україні минулого року виявили понад дві тисячі несанкціонованих сміттєзвалищ

В Україні минулого року виявили понад дві тисячі несанкціонованих сміттєзвалищ Фото: понад 2 тисячі несанкціонованих звалищ виявили в Україні у 2020-му (GettyImages)
Автор: Юлия Струк

В Україні у 2020 році виявили понад дві тисячі несанкціонованих сміттєзвалищ. Державна екологічна інспекція планує перевірити 61 суб’єкт, які утилізують медичні відходи.

Комітет з питань екологічної політики та природокористування заслухав звіт очільника Держекоінспекції Андрія Мальованого про роботу відомства за минулий рік.

"У 2020 році було виявлено понад дві тисячі несанкціонованих сміттєзвалищ, найбільше - у Харківській та Херсонській областях. Андрій Мальований наголосив, що стихійні сміттєзвалища - це загальноукраїнська проблема, яка потребує вирішення, в тому числі шляхом законодавчих змін", - вказано у повідомленні.

Керівник інспекції заявив, що цього року відновлено планові перевірки підприємств з найвищим ризиком для довкілля: планується провести понад 7 тисяч таких перевірок. Також триватимуть позапланові перевірки за скаргами фізичних осіб.

"За дорученням прем’єр-міністра України планується перевірити 61 суб’єкт, які утилізують медичні відходи, оскільки генерація таких відходів значно збільшилася у зв’язку із пандемією", - сказано у повідомленні.