У Україні виробництво шоколаду в травні скоротилося на 7,6%

НовиниАПК    22.06.2017 - 23:11
Фото: виробництво шоколаду трохи збільшилося (facebook.com-produkt)
Фото: виробництво шоколаду трохи збільшилося (facebook.com-produkt)

За місяць випущено 10,5 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао

В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, в травні 2017 р. склало 10,5 тис. тонн, що на 7,6% більше аналогічного періоду 2016 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті щодо промислового виробництва в Україні.

При цьому до квітня 2017 р. виробництво шоколаду скоротилося на 18,6%. За 5 місяців було вироблено 63,3 тис. т шоколаду (+3% порівняно з аналогічним періодом 2016).

Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), що не містять какао, за травень склало 15,1 тис. т, що на 1,3% більше травня 2016 р. і на 14,1% більше квітня 2017 р. За 5 місяців було вироблено 69,5 тис. т кондитерських виробів (-1,5%).

Виробництво солодкого печива та вафель за травень 2017 р. склало 21,6 тис. т, що на 14,4% більше показників травня 2016 р. та на 1,1% більше, ніж за квітень 2017 р. За 5 місяців було вироблено 105 тис. т продукції (+9,1%).

Нагадаємо, в Україні виробництво шоколаду за 2016 рік впало на 6,7%.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся