У Україні виробництво шоколаду за 2016 рік впало на 6,7% 

Фото: виробництво шоколаду суттєво скоротилося 
Фото: виробництво шоколаду суттєво скоротилося 

За рік випущено 170 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао 

В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, в грудні 2016 р. склало 17,8 тис. тонн, що на 10,7% менше аналогічного періоду 2015 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті щодо промислового виробництва в Україні.

При цьому до листопада 2016 р. виробництво шоколаду зменшилося на 8,9%. За 12 місяців було вироблено 170 тис. т шоколаду (-6,7% порівняно з аналогічним періодом 2015).

Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), не містять какао, за грудень склало 13,9 тис. т, що на 8,4% менше грудня 2015 р. і на 13,2% менше листопада 2016 р. За 12 місяців було вироблено 182 тис. т кондитерських виробів (-3,2%).

Виробництво солодкого печива і вафель за грудень 2016 р. склало 21,1 тис. т, що на 15,5% більше від показників грудня 2015 р. і на 11,3% більше, ніж за листопад 2016 р. За 12 місяців було вироблено 244 тис. т продукції (-0,8%).

Нагадаємо, в листопаді 2016 р. виробництво шоколаду в Україні впало на 13,2%.

Читайте також
On Top