У Україні виробництво шоколаду в травні скоротилося на 6,4%

НовиниАПК    22.06.2016 - 22:01
Фото: виробництво шоколаду падає
Фото: виробництво шоколаду падає

За місяць випущено 11,4 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао

В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, в травні 2016 р. склало 11,4 тис. тонн, що на 6,4% менше аналогічного періоду 2015 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) в сьогоднішньому звіті щодо промислового виробництва в Україні.

При цьому до квітня 2016 р. виробництво шоколаду скоротилося на 6,7%. За 5 місяців було вироблено 61,4 тис. т шоколаду (-9,9% порівняно з аналогічним періодом 2015).


Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), що не містять какао, за травень склало 14,9 тис. т, що на 2,1% менше травня 2015 р. і на 2,9% - квітня 2016 р. За 5 місяців було вироблено 70,5 тис. т кондитерських виробів (-6,9%).

Виробництво солодкого печива і вафель за травень 2016 р. склало 18,7 тис. т, що на 5,5% менше показників травня 2015 р. і на 3,8%, ніж за квітень 2016 р. За 5 місяців було вироблено 94,9 тис. т продукції (-0,6).

Нагадаємо, в квітні 2016 р. виробництво шоколаду в Україні скоротилося на 15,2%.

On Top