У Україні виробництво шоколаду в лютому скоротилося на 0,3%
За місяць випущено 12,3 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао
В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, в лютому 2017 р. склало 12,3 тис. тонн, що на 0,3% менше аналогічного періоду 2016 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті щодо промислового виробництва в Україні.
При цьому до січня 2017 р. виробництво шоколаду скоротилося на 11,5%. За 2 місяці було вироблено 26,3 тис. т шоколаду (+5,3% порівняно з аналогічним періодом 2016).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), не містять какао, за лютий склало 14,5 тис. т, що на 9,5% більше лютого 2016 р. та на 18,5% більше січня 2017 р. За 2 місяці було вироблено 26,7 тис. т кондитерських виробів (+2,4%).
Виробництво солодкого печива і вафель за лютий 2017 р. склало 21 тис. т, що на 5,9% більше показників лютого 2016 р. та на 16,6% більше, ніж за січень 2017 р. За 2 місяці було вироблено 39 тис. т продукції (+8,3%).
Нагадаємо, в Україні виробництво шоколаду за 2016 рік впало на 6,7%.