У Україні виробництво шоколаду в лютому скоротилося на 8,2%

НовиниАПК    22.03.2016 - 22:03
Фото: виробництво шоколаду падає
Фото: виробництво шоколаду падає

За місяць випущено 12,3 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао

У Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, у лютому 2016 р. склало 12,3 тис. тонн, що на 8,2% менше аналогічного періоду 2015 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) в сьогоднішньому звіті щодо промислового виробництва в Україні.

При цьому до січня 2016 р. виробництво шоколаду скоротилося на 1,7%. За 2 місяці було вироблено 24,9 тис. т шоколаду (-10,8% порівняно з аналогічним періодом 2015).


Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду) не містять какао за лютий склало 13,2 тис. т, що на 14,8% менше лютого 2015 р. і на 2,9% більше січня 2016 р. За 2 місяці було вироблено 26 тис. т кондитерських виробів (-2,7%).

Виробництво солодкого печива і вафель за лютий 2016 р. склало 19,6 тис. т, що на 4,8% більше показників лютого 2015 р. і на 21,9%, ніж за січень 2016 р. За 2 місяці було вироблено 35,7 тис. т продукції (-0,9).

Нагадаємо, кілька днів тому житель Дніпропетровська представив перший 3D-принтер, що друкує шоколадом.

Нагадуємо, не забудьте обрати свій спосіб читати новини.
Messenger Telegram Chrome
On Top